Fly til Praha, en perle øst i Europa

Fly til Praha – en by i Øst-Europasom er noe helt for seg selv. Her får du gammel historie, storslagen arkitektur og herlige matopplevelser.

I en av de mest spennende byene i Øst-Europa er det mye å oppleve. Gamlebyen, Wenzelsplassen og Karls-broen er verdt hele turen alene. Førstnevnte er hvor du kan få se de aller mest omtalte monumentene i den tsjekkiske hovedstaden. Her kan du blant annet finne verdens eldste klokke som er montert i veggen i det det gamle rådhuset.

Her kan du oppleve klokkeseremonien, hvor små dører åpnes og figurer beveger seg rundt klokken. Seremonien avholdes et gagn i timen.

Deilig mat, og shopping i Praha

I Praha finner du restauranter på omtrent hvert eneste hjørne. Dersom du vil ha en skikkelig god matopplevelse som ikke koster skjorta kan det være lurt å rusle en til to gater bort fra de største severdighetene.

I områdene rundt disse finner du et hav av spisesteder av alle ulike typer. Undertegnede har selv spist forrett, hovedrett og dessert på et spisested som bare serverte is, like bortenfor rådhuset. Det ble en mektig opplevelse på flere måter.

Det er mange muligheter til shopping i Praha, men vi har lyst til å trekke frem senteret Palladium ved N’am Republiky. Her finner du både dyre luksusvarer og suverene kupp for deg som leter etter det. Senteret er verd et besøk selv om du ikke har planer om å shoppe.

fly-til-praha

Når bør du reise til Praha?

De beste tidspunktene å dra hit er på vinteren og våren, fordi du da slipper unna den voldsomme turistmengden som er her på sommeren. Om du ønsker å bruke stedet som et vinterreisemål eller et vårreisemål er helt opp til hvordan du håndterer kulde. Våren gir deg mer komfortable temperaturer, men regn kan forekomme oftere enn du kanskje tenker på forhånd.

Vinteren er et fint alternativ om du kan leve med at åpningstidene på noen attraksjoner og butikker er kortere enn i høysesong. På vinteren og om våren er prisene på hotell og fly også ganske mye lavere, enn i sesong.

Historien om Karlsbroen

En av Europas mest kjente broer har en fascinerende historie

Selve byggingen av broen startet så langt tilbake som i 1357. Broen ble bygget som en etterfølger til den forfalne Judith-Broen, som ble tatt av en flom en del år tidligere. Broen er lagd av Bøhmisk sandstein og det har blitt fortalt er at Karl IV ga en anmodning til bøndene om å gi en leveranse av nykokte egg som ble eltet og knadd i mørtelen, for å styrke konstruksjonen.

Under tredveårskrigen i 1648 gjorde beinharde slag mellom svensker og de lokale i gamlebyen at byggverket slo sprekker. Brotårnet på gamleby-siden som hadde sin plass ut mot elven ble totalknust, og ruinene som var igjen måtte fjernes. Utseende som broen bærer i dag ble satt på slutten av 1600-tallet og begynnelsen av 1700-tallet. I denne tiden ble det montert barokkstatuer på pilarene. I senere år har det vært flere flommer og broen har utallige ganger trengt reparasjoner, spesielt ved pilarene.

Broen ligger praktfullt til i elven og er ikke lite instagram-vennlig heller.

Et rike for ølhunden venter deg, når du flyr til Praha

De hundre spirers by er også et yndet og et stort rike for den som er glad i øl og ølkultur. Det er Spesielt fire steder man bør besøke for god øl.

Først ut er U Tri Ruzi. Her er det også et hav av turister, men til gjengjeld serverer de utsøkte ølsorter, akkompagnert av grillet villsvin eller en klassisk hamburger.

Like ved et vakkert slott ligger ølsted nummer to, Zly’ ‘Casy. Her serverer 48 ulike øltyper. Dette stedet har blitt kåret til verdens beste ølsted. Puben har sitt utspring litt utenfor selve bykjernen, men du kan ved enkelthet komme deg hit med Taxi.

Den tredje lille kneipen vi foretrekker er Pivovarsky Klub som har tilholdssted i Karlin. Det ligger så sentrumsnært at du kommer deg hit med en gåtur. Utrolige 250 øl på flaske finner du her, så her så det skal ikke stå på mulighetene.

Det fjerde stedet vi synes du bør få med deg er Bomehian Craft beer tasting, hvor du får tilbud om en 100 minutters omvisning, Inkludert er en unik seanse med mulighet til å smake på 12 forskjellige typer øl.

Greit å vite før du flyr til Praha

Når du skal fly til Praha er det viktig å ha informasjon om hvilken flyplass du skal ta av fra. Det er direkteflygninger fra Oslo, mens hvis du bor andre steder i Norge må du ha en liten mellomlanding. Flyturen tar ca. 2 timer direkte fra Oslo. Flyplassen ligger ca. 20 km utenfor sentrum av Praha, som betyr at turen derfra tar ca. en halvtime i bil.

Du kan også benytte deg av offentlig transport som buss eller taxi, og det er en t-bane stasjon. Det beste alternativet er kanskje allikevel å bruke en av bussene som forbinder flyplassen og sentrum. Buss nr. 119 eller ekspressbussen er den man bør bruke.

Fly til Praha      

Vi sammenligner priser fra alle mulige bookingsystemer og flyselskap slik at du kan få de beste tilbudene. Søk i skjemaet når du skal booke fly til Praha