Fly til Roma med de billigste billettene

Finn de laveste prisene på fly til Roma. Her kan du gratis sammenligne og bestille fra en rekke europeiske flyselskap.

Roma er en by som tar pusten fra deg, og en reise hit er som å fly inn i en annen verden. Byen er velkjent for den historiske monumenter som spansketrappen og den unike Trevi-fontenen, som forsynes med vann fra den eldgamle Aqua Vergine akvedukten.

Det som gjør Roma ekstra spennende er at den fantastiske arkitekturen gjemmer enorme shoppingmuligheter og kulinariske opplevelser uten sidestykke. Roma er den perfekte storbyen for deg som vil ha alt du kan drømme om på en og samme plass.

Pasta i Roma

Pasta er sannsynligvis noe av det mest italienske du kan spise. I Roma får du oppleve pasta på en helt annen måte en den du er vant til fra Norge. Alle de forskjellige områdene i Italia har sin egen pastaversjon. I Roma brukes osten Pecorino og kjøttet guanciale. Pecorino er en fast ost som er laget av sauemelk og minner litt om parmesan. Guiancale er svinekjaker som er krydret saltet og tørket i flere uker. Begge deler serveres i den ikke ukjente retten spagetti alla carbonara. Vi kan love deg at det ikke smaker som det du heller ut av posen her hjemme.

italiensk-pasta

Et tips for å finne gode restauranter er å spørre de lokale om anbefalinger. På nettsider hvor kunder gir karakterer og tilbakemeldinger vil du gjerne gå glipp av gode opplevelser fordi eksempelvis amerikanere ikke er fornøyd med at pizzaen ikke er laget etter amerikansk modell. Bunnen SKAL være tynn i Italia.

Når det kommer til drikke, er rødvin en sikker vinner i Italia. Landet er verdenskjent for sine viner og du behøver ikke å betale mye for en flaske med virkelig god vin. Spør på restauranten så finner de en vin som passer til maten du har bestilt.

Sammenligne priser på fly til Roma

Dersom det er første gangen du bruker oss, kan du lese litt om hvem vi er. Reiseselskap.no er ikke egentlig et reiseselskap i det hele tatt. Nettsiden er en portal hvor du kan søke opp og sammenlikne priser vi vårt enorme nettverk av samarbeidspartnere.

Grunnen til at vi har organisert oss på denne måte er at vi aller helst ikke vil jobbe med å sende folk på reise, men heller være på reise selv. Portalen gjør det enkelt for oss å sammenlikne priser og finne de gunstigste reisene når vi skal på tur. Og du kan bruke portalen på lik linje med oss, helt gratis.  Sammenlign tilbudene fra de ulike selskapene og velg det som passer deg best. Helt enkelt.

Slik kommer du deg fra flyplassen og inn til sentrum av Roma

Hvert kvarter i rushtiden går det lokaltog fra flyplassen og inn til sentrum. Toget bruker fra 25-50 minutter avhengig av hvor i sentrum du skal. Byen er tross alt noe større en den gjennomsnittlige norske «storby».

Taxi er også en god løsning. Du bør ta som utgangspunkt at turen kommer på ca. 50€, men flyplassdrosjene opererer uansett med soner som har fastpris.

Ellers går det både ekspresstog og flybusser. Den offentlige kommunikasjonen er klart rimeligst, men tar også mest tid. Private taxier får deg relativt kjapt og behagelig inn til sentrum, men koster også litt mer. Som alt annet på denne nettsiden er filosofien at du selv velger det som passer best for deg.

rome-by-night

Vannkvalitet i Roma.

Roma har et av de mest imponerende vannsystemene i Europa som blant annet består av de eldgamle akveduktene som forer flere fontener med friskt vann. Det er i utgangspunktet trygt å drikke vann fra springen, men det er ikke anbefalt for norske turister ettersom vi ikke er vant med de lokale bakteriene. Bor du du der over lengere tid vil du gradvis vendes til den lokale bakteriefloraen.

Skulle allikevel bli dårlig vil du få samme rett til behandling som italienerne, dersom du har med deg helsetrygdekortet. VI anbefaler deg allikevel å ha en god reiseforsikring i tilfelle du må dekke egenandeler eller medisiner selv.

Når skal du reise til Roma?

De fleste som driver med reiseliv vil si at Roma må besøkes når det blomstrer. Vi er for så vidt enige i det. På våren og tidlig på sommeren er temperaturen helt perfekt og byen er slående vakker med alle blomster og trær.

Et tips for en virkelig opplevelse er allikevel å hive deg på et fly til Roma i adventstiden. Da puster byen ut etter at årets turisthorder har dratt og freden har senket seg. Gatene pyntes og det fyres opp parafinovner på fortauskafeene. Dette er virkelig en magisk tid som vi unner alle å få oppleve.

Fyll inn datoene du ønsker å reise i skjemaet, så vil nettet skannes for alle mulige varianter av flyreiser. Så kan du stille og rolig scrolle gjennom og finne den turen eller prisen som passer deg best.

Vi sees på neste fly til Roma.