Reise til Amsterdam

En reise til Amsterdam tar deg til en av Europas vakreste byer

Amsterdam har vært en nøkkelbrikke gjennom Europas historie. Vi mener bestemt at alle må unne seg en tur til denne byen minst en gang i løpet av livet. Med sine kanaler, broer og fantastiske bygninger, er denne byen mildt sagt vakker. Mange av bygningene strekker seg helt tilbake til 15-16oo tallet, så det går et historisk sus gjennom hele byen.

Amsterdam er det vi vil kalle en kulturby, men den er minst like mye en by for fest og moro, om man søker den slags. Byen har alltid vært et yndet sted for fritenkere, og er på mange måter fremdeles svært liberal. Noe av dette kan nok skyldes den store miksen i befolkningen som bor her. Ettersom Nederland har vært en stor kolonimakt, har det vært en naturlig påfylling av mennesker fra veldig mange forskjellige steder gjennom historien.

Gastronomi på en reise til Amsterdam

Tradisjonene på mat er akkurat like sammenblandet som befolkningen her. På den ene siden finner du mye velkjente retter som kjøttkaker og pølser, mens kolonitiden også har satt sitt preg. Mye av maten inneholder mye spennende urter og smaker som man normalt finner mest i Asia. Når den gamle vestlige mattradisjonen møter Østens spennende smaker, oppstår det en helt unik gastronomisk identitet. Denne finner du i Amsterdam.

Dersom du er litt engstelig for å komme til en plass hvor du ikke liker noe av maten, er Amsterdam en trygg plass. Her finner du masse mat som du likegodt kunne fått servert på et norsk kjøkkenbord. Samtidig får du massevis av gode muligheter til å utfordre ganen om det er dette du ønsker. Byen er sånn sett passende for alle når det kommer til matveien, så du kan trygt reise til Amsterdam.

reise til Amsterdam
reise-til-Amsterdam

Ting å oppleve i Amsterdam

Byen i seg selv er sannsynligvis den aller største severdigheten. Lange smale kanaler som slynger seg rundt gamle vakre bygninger, skaper en atmosfære som er helt unik. Du kan gjerne sette av en hel dag til å bare sitte på en cafe langs kanalen og puste rolig. Det finnes knapt noen bedre måte å lade batteriene på.

Dersom du har lyst til å gjøre noe annet finnes det selvfølgelig et hav av andre muligheter også. Van-Gogh-museet, Anne Frank huset og Madame Tussauds voksmuseum er kanskje noen av de mest kjente, men det finnes også en rekke andre muligheter.

Kanalcruise med middag, en dagstur til Vindmøllebyen, en tur i Vondelpark, the Heineken Experience og the red light district for å nevne noen. Reis dit føl deg frem og finn ut hva du selv har mest lyst til.

Reise til Amsterdam

Hos Reiseselskap.no finner du rimelig fly og hotell til Amsterdamturen. Konseptet vårt er enkelt, vi tilbyr reiser fra våre partnere til veldig gode priser. På grunn av de gode avtalene vi har opparbeidet oss, vil en reise kjøpt via reiseselskap.no som oftest være rimeligere enn samme reise kjøpt direkte fra flyselskapet, eller ve direkte booking på hotellet.

Sjekk hos oss før du bestiller reise til Amsterdam