5 herlige grunner til å reise til Barcelona

1 Tapas

Man får riktig nok god og variert tapas i Norge også, men ingen steder i verden smaker tapas sånn som det smaker i Nord-Spania.

I begynnelsen var tapas egentlig bare en loffskive som lå oppå sherryglasset, for å forhindre fruktfluer fra å ramle oppi. Etter hvert forstod bareierne at dersom de la litt pølse eller salt skinke opp skiven, ville kundene spise dem og bli mer tørste.

I dag er tapasen utviklet til å være en egen art innen matkunsten, fra spesiallagede sammensetninger på eksklusive restauranter, til gratis snacks på en pub.

På en reise til Barcelona anbefaler vi å stikke deg litt bort fra de største turistfellene og finne tapasrestauranter i smågatene rundt. Da får du virkelig oppleve matkunst, fra landet som oppfant tapas.

tapas-i-barcelona
reise-til-barcelona

2. Shopping og solskinn

Det kan lett argumenteres for at dette punktet burde vært nummer 1 på listen. Barcelona er kjent for sine fantastiske strender, som Nova Mar Bella Beach og Bogatell. Strendene er kjent for å være rene, familievennlige og med god tilgang på restauranter og forfriskninger.

Når du er lei av strandlivet og har lyst på litt shopping Kan du jo ta deg en tur langs La Rambla. Den sagnomsuste gaten er 1,2 km lang og strekker seg fra Plaza Cataluntya og helt ned til Columbusstatuen ved Port Vell. Det er en fin spasertur i en gate med masse liv og en mengde kjente butikker.

Helt inntil La Rambla finner du også gamlebyen, hvor du kan gå i timevis langs trange smug, og finne rare små og morsomme butikker av alle mulige slag. Gamleben er nesten verdt en reise til Barcelona i seg selv.

3. Camp Nou

Camp Nou er hjemmebanen til Barcelona FC, og du trenger overhodet ikke å være fotballinteressert for å besøke den. Kraften og følelsene som utspilles når de spanske supporterne synger den offisielle Barcelonasangen Cant del Barça, er noe helt unikt som ikke kan oppleves andre steder. Dersom du elsker fotball har du ok allerede lagt Camp Nou inn på planen. Dersom du ikke bryr deg om fotball i det hele tatt, anbefaler vi at dette er den ene gangen i livet du skal gå på en fotballkamp. Du kommer ikke til å angre.

Camp Nou rommer 98 722 mennesker og er Europas største fotballstadion, så det er fare for å bli litte grann overveldet.

camp-nou-barceloa
katedralen-i-barcelona

4. Katedralen i Barcelona

Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia eller «La Seu» som den også kalles, er et arkitektonisk mesterstykke. Den ble bygget i gotisk stil, i årene fra 1298 til 1420. Når du ser katedralen forstår du fort hvorfor det tok litt tid.

I dag er La Seu sete for erkebiskopen av Barcelona og plassen den ligger på heter Pla de la Seu. Hele dette området bugner av kulturhistorie og er et yndet reisemål for historieinteresserte. Vi anbefaler et besøk.

Som et lite tillegg kan vi nevne at tiltrekningskraften til dette området også øker muligheten for lommetyver. Selv om stedet er godt passet på, anbefaler vi å la verdisaker ligge igjen hjemme. Ta med betalingskort og/eller litt kontanter til denne utflukten.

5. Sangria

Denne spanske / Portugisiske drikken er en blanding av rødvin, frukt og gjerne noe som gjør den søtere. Drikken kan lages på mange forskjellige måter. Bestill en mugge med sangria slik den lages av de lokale, og nyt livet. Etter Soling shopping og kultur, er det godt å bare la humlen suse i solvarmen.

Reise til Barcelona med reiseselskap.no

Hos Reiseselskap.no finner du rimelig fly og hotell.

Konseptet vårt er enkelt, – vi tilbyr reiser fra våre samarbeidspartnere til veldig gode priser. På grunn av de gode avtalene vi har opparbeidet oss, vil en reise kjøpt via reiseselskap.no som oftest være rimeligere enn samme reise kjøpt direkte fra flyselskapet, eller ved direkte booking på hotellet.

sangria-barcelona