Reise til Santorini

En reise til Santorini blir fort en reise du aldri glemmer. Med postkortvakre hotell hengende utover klippene, opplever du solnedganger du aldri har sett maken til.

Hvorfor reise til Santorini?

En tur til Santorini er som et eneste stort eventyr. Stedet er kjent for kritthvite små hus som står vegg i vegg, blåmalte kirkekupler og uslåelige utsikt fra klippene. Det er ikke uten grunn at øya er kjent for å være blant de fineste i Hellas og i sommermånedene vil utsikten virkelig ta pusten fra deg.

Om du vil se arkeologiske vidundere eller bare slappe av på stranda i idylliske omgivelser, har denne destinasjonen noe for deg.

Destinasjoner på den greske perlen

Santorini har mange nydelige mindre landsbyer og byer. Vi har plukket ut 4 steder som er verdt å besøke.

Imerovigli: Dette er et litt «glemt» sted, så her kan du slippe unna folkemengdene. Om du tar turen noen kilometer fra hovedstaden Fira får et du et forholdsvis uberørt sted med storslått utsikt, sjarmerende kirker og en pittoresk stein, hvor det nå står et middelalderslott. Dette er av de rimeligere områdene å legge strandferien til og perfekt for å oppleve solnedganger i ro og mak.

Oia: Den kanskje mest ikoniske landsbyen på øya og den mange forbinder med nettopp Santorini. Den ligger på den nordlige siden og du kan lett få øye på hulehus, kapteinhus, hoteller, restauranter, kafeer og butikker. Det er verdt å oppleve Ammoudi, som er havnen på i Oia. Hit kommer du enten med transport av esel eller ved å gå 200 trinn til fots. Om du begir deg hen på denne utfordringen kan du se en av Hellas vakreste havner som har en slående og vakker naturlig skjønnhet. Om du er ekstra tøff og liker action kan du også her hive deg på aktiviteten fjelldykking som er en rå og scenisk erfaring.

reise-til-santorini

Fira: Selve hovedstaden ligger ganske nær vulkanen som har gitt øya sin unike form. Stedet er også nummer 1 på uteliv. Ikke ulikt Oia har det også en storslagen havn som er flott til å kombinere med en tur opp til vulkanen Thirassia.

Perissa: Denne kystbyen er spesielt omtalt for sin svartfargede sandstrand med utstrekning på utallige kilometer. Sammen med Perivolos strand er den den aller lengste på Santorini. Her har vi igjen også et par kirker og det er et strøkent alternativ til mer dyre landsbyer som Oia eller Fira. Utover det har de et fjell som også huser det arkeologiske museet under navnet Ancient Thera, som er fint å besøke for den historieinteresserte.

Praktisk info om prisnivået

Når du tar en reise til Santorini er det gunstig å vite noe om hvor mye ferien kommer til å koste. Generelt er det som andre mindre land i Middelhavet, mye for pengene. Kanskje ikke så mye som det en gang var, men likevel har man gode muligheter for å skåne lommeboka. I forhold til mat får du en frokost for 33-55 kr, en lunsj til 44-77 kr og en middag fra 66-110 kr. Videre for 0,5 liter øl ligger det på 33-55 kr og en taxitur starter på 110 kroner og blir ikke dyrere enn 154 kr. Angående hotellene er de priset på 221- 1238 når du har 3 stjerners, det koster 353-1547 for 4 stjerners og skal du ha det eksklusivt på 5 stjerners må du ut med 1326-3604. Så man innser jo det at øya holder seg i takt med Hellas og fortsatt er billigere enn dyrere land som Frankrike, Italia og Spania. Det er særdeles greit å huske på at prisnivået på steder som Fira og Oia ofte er høyere.

Restaurantips

Enhver sydenferie er ikke komplett uten et godt avbrekk med mat. Vi mener at en reiseguide heller ikke er helt komplett uten en kulinarisk guide. Derfor ønsker vi nå å gi deg en liten innføring i Santorini sine ypperste serveringssteder.

Selene: Denne restauranten ligger i den vakre landsbyen Pygros og er en godt etablert favoritt der borte. Her kombinerer de kortreist mat og tar med den beste produksjonen fra jordbruket og vingårdene i distriktet. Rettene har her fått en moderne vri og spesialiteten her er Cycladic Spinalo som er sjømatrett bestående av blant annet blekksprut. Ellers så har de også luksuriøst lammekjøtt som er mer tilrettelagt for kjøttelskeren.

To Psarki: En annen kulinarisk juvel som ligger nær marinaen i Vlychada og her baserer de seg også på sjømat. Om du er i det utfordrende hjørne kan du forsøke noe så eksotisk som Barracuda som er en svær fisk med skarpe tenner. Ellers har det klassikere som Carpaccio, Ceviche og god vin. Selve bygget som restauranten huses i ble konstruert for 20 år siden og ideen var å gi nydelig gresk gastronomi med storslått utsikt.

1800 Floga: I postkortbyen Oia finner vi også en flott plass med et godt renomme. 1800 Floga Restaurant er egentlig to restauranter som har blitt til en. Interiøret og blikkene ut mot sjøen gir en følelse av at du kjenner stedets fortid på kroppen. I en fabelaktig atmosfære spiser du gresk mat lagd på tallerkenen med en estetikk som er helt uslåelig. For øvrig har også stedet et tak som i praksis er en hage og det gjør opplevelsen bare enda mer storslagen.

La maison: I mer frie omgivelser i Imervolgi oppe på en høyde ligger restauranten som kan smykke seg med en fin tittel, det er nemlig herfra man ser de aller beste solnedgangene. Menykartet bærer preg av at kokkene prøver å uttrykke Santorini sin kulinariske identitet, samt den nærliggende middelhavsregionen gjennom en slags fusion. Dette vil altså si at de eksperimenterer veldig for å gi smaker du ikke hadde tenkt på før. Noen restauranter holder på det klassiske, men de vil absolutt ikke disse folka gjøre. Det finnes uvanlige retter på menyen her som sjøpiggsvin, men også mer kjente som breiflabb og lammeskank.

Vannsport for den som søker action

Det er definitivt ikke alle som liker å late seg på stranda hele dagen, men også de som søker litt fartsfylte aktiviteter. Om du er en sånn person anbefaler vi deg å lese videre på tips til hvor du kan gjennomføre disse adrenalinfremkallende aktivitetene. Enten du vil delta aleine eller sammen med noen, er nybegynner eller mer erfaren finnes det noe å forsøke for alle og enhver.

Det er flere forskjellige firmaer som kan gi deg slike tjenester. Både Wave Sports og Kamari Beach Watersport arrangerer ekskursjoner, tilbyr utleie av utstyr og kan bidra med opplæring. Her kan du gjøre alt fra stand up padle til å ro i kajakk, så det er helt klart gigantiske muligheter for et helaftens vanneventyr. Generelt må du regne med å betale litt for å investere i denne aktiviteten. Alt fra 600-900 avhengig av hva du skal ut på vannet å gjøre. Enkelte synes selvfølgelig det er for dyrt, men vi synes at du burde ta deg en slik scenisk opplevelse. Blant annet å padle inn i solnedgangen er noe som du absolutt kommer til å huske for alltid.

Hvordan kommer du deg til Santorini?

Fra Oslo greier du deg med en mellomlanding, fordi det går direktefly til Athen fra Gardermoen. Totalt sett går det da 4 og en halv time før du er på Santorini. Om du bor i en av de andre byene i Norge må du regne med en litt lengre flytur, med årsak av at du normalt må innom eksempelvis München eller København. Her er naturlig nok ikke flytur nummer to like kort som den er fra Athen til Santorini, den går faktisk bare på 45 minutt. Uansett hvilken flyplass du begynner turen fra er vi sikker i vår sak på at du vil bli bergtatt av denne helt vanvittig vakre øya som ikke uten grunn har sin plass i Unesco.

Akkurat nå har vi billige priser på fly og hotell til Santorini. Vi har støvsugd markedet for de aller beste prisene og er klar til å sørge for at du får en pris som ikke bare er konkurransedyktig, men også billigst. Vi tar inn utrolig mange ulike priser fra reiseselskapene og sammenligner de på vår nettside slik at du kan se hvor det er aller rimeligst å bestille fra.

Utover dette har vi også et vell av hotellvalg på vår side og mens du på de tradisjonelle sidene alltid vil ha kun et visst antall valg i forhold til hoteller har vi et enda større antall du kan bla gjennom før du bestemmer deg. Dermed kan du ta et godt og fornuftig valg for du pakker kofferten og drar til denne postkortformede øya. Vi lover deg en god pris så ikke nøl, det er bare å gå inn og bestille ditt neste eventyr i dag.

God tur på din reise til Santorini.