En storbyferie gir deg litt av alt

Nyt storbyferien med herlig mat, nye inntrykk og en pustepause fra hverdagen.  Vi har tipsene til den perfekte ferien.

Fordelene med storbyferie

Når man er på ferie i en av de 3 største byene i et land er det ofte flere ting som er lettere. Det er for eksempel større sjanse for at du kan gjøre deg godt forstått på engelsk, mens du i tillegg kan gjøre hva enn du interesserer deg for. Det spiller liten rolle om du liker teater shopping uteliv eller god mat, for i en by med mange mennesker finnes det alltid noe for enhver smak.

Ulike typer byer

Det er mange forskjellige typer byer av denne sorten du kan feriere i. Veldig mange nordmenn velger seg europeiske storbyer og her er det utrolig mye variert å gjøre. Du har blant annet Amsterdam med sine kafeer, restauranter og delikate oster. London med sitt voksmuseum, musikaler og fotballkamper. Eller Berlin er også et godt valg med sin mørke historie, men likevel utrolig mage muligheter.

For den erfarne

For den erfarne som ønsker å utforske utover Europa er det også mange forslag til reisemål. Dersom du er i gang med å utforske livet og stemningen utenfor vår egen verdensdel så gir byer som Sydney, New York, Hong Kong og Bangkok garantert en fristende følelse i kroppen av noe nytt og annerledes. Å reise utenfor Europa er det svært få som angrer på å ha gjort.

Book i forveien

Skal man til populære byer av en viss størrelse som drar inn haugevis av turister så er det veldig viktig å booke i forveien. Flybilletten blir dyrere, og hotellene blir kjapt fylt opp om man ikke helst får bestilt en stund før turen starter. Bruker du søkefeltet på denne siden vil vi skanne markedet for de aller beste dealene som er tilgjengelige akkurat nå.

Velg den perfekte byen til ditt reisefølge

Når du skal på en storbyreise, er det fornuftig å plukke ut byen i samsvar med hva slags reisefølge du har med deg. Noen liker kortere flyturer som Oslo, London eller København. Dette gjelder spesielt barnefamilier. Reiser du derimot alene eller med venner er det mer åpent for å ta litt lengre flyturer, etter hva man selv foretrekker. Du behøver ikke nødvendigvis å reise langt for å få en fin opplevelse.

Hvordan finne det riktige hotellet blant alle mulighetene

I hovedsteder eller andre byer av en viss størrelse er det uten tvil en genistrek å sove nært sentrum. Gjør du det sørger du ikke bare for at du er nærmere selve bykjernen og attraksjonene, men det sparer også lommeboka for en del ekstra utgifter. Husk at stjerneratingen ikke alltid gjenspeiler virkeligheten. Sorter etter laveste pris, eller mest populær. Da får du hotellene som koster minst, eller som de aller fleste har positive opplevelser fra.

 

Nyttig informasjon om bagasje

Det er alltid individuelt hvor mye bagasje de reisende ønsker å ha med seg på tur. Enkelte pakker lett og ønsker kun håndbagasje, mens andre ønsker mer fleksibilitet i tilfelle de skal kjøpe seg noe eller ta med kremer som ikke passerer gjennom sikkerhetskontrollen.

Noe som er nyttig å huske på er å lese seg opp på sidene til flyselskapene på forhånd, om hvor mye bagasje du kan sjekke inn. Et flyselskap som KLM har for eksempel en grense på 23 kg i innsjekk og 12 kg i forhold til håndbagasje. Andre ting å huske på er å sjekke om ekstra bagasje er inkludert i din billett, eller hvilken policy selskapene har rundt dette med betaling/overvekt. Det er stort sett alltid billigst å betale for det du skal ha på forhånd, fremfor på flyplassen.

Stå opp tidlig

Dersom du skal ut å oppleve ting er det smart å starte tidlig. Da unngår du de store turist-køene og du får veldig mye ut av dagen. Så kan du heller ta deg tid til en litt lang lunch på en fortauskafe, eller hva enn du har lyst til.

Valg av Transport

I de aller fleste storbyer sinnes det et hav av transportmuligheter. Taxier er generelt det dyreste alternativet, men også det som tar deg raskest fra a til b. De mer skånsomme alternativene for lommeboka er buss, undergrunn eller tog. Stresset er en faktor som kan ødelegge den gode opplevelsen om man ikke tør å spørre noen, eller lett blir forvirra på store jernbanestasjoner.

Tenk gjennom hva som er greiest for deg når du skal velge hotell. Dersom undergrunn eller buss ikke er noe problem kan du få veldig fine priser litt utenfor sentrum. På den andre siden sparer du hele transportkostnaden dersom du bor sentralt. Her må du nesten vurdere selv.

Hvorfor Storbyferie

Hvorfor er en storbyferie noe man skal unne seg?

Det er egentlig ganske enkelt. For å smake, for å oppleve, for å puste og for å reise. Uansett om du vil oppleve Barcelonas uteliv eller New Yorks severdigheter, så starter reisen her hos oss.

Søk deg frem til de aller beste prisene på din neste storbyferie.